В хода на разследването са установени данни за извършване и на

...
В хода на разследването са установени данни за извършване и на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява спорните документи за Кирил Петков, подписани от Лена Бориславова

В хода на разследването са открити данни за осъществяване и на други документни престъпления - сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията
Софийската районна прокуратура (СРП) ще се произнесе по досъдебно произвеждане за документни и други закононарушения, свързани с дейности пред Агенция по вписванията след правенето на експертизи. Това обявиха оттова по отношение на голям брой запитвания от медии във връзка подаден в ДАНС сигнал от Атанас Русев, ръководител на Управителния съвет на Сдружение " Да запазим Корал ". Вчера и през днешния ден той съобщи, че фалшифицирани документи с електронния автограф на Лена Бориславова са били употребявани, с цел да бъде заменен Управителният съвет на Сдружението и по този начин Кирил Петков да поеме министерския пост в служебния кабинет през 2012г.

От столичната прокуратура прецизират, че на 11 август 2023 година е формирано досъдебно произвеждане, което се води по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс. Производството е формирано, за това, че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия - освобождение на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение " Да запазим Корал " и избирането на негово място на Мартин Драгулев, като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 06.05.2021г.

В хода на следствието са разпитани 10 очевидци, извършени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение " Да запазим Корал ", допълват от СРП.

В хода на разследването са открити данни за осъществяване и на други документни престъпления - сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк.

По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения, оповестяват още от столичното обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР